Aktív kikapcsolódás
Aktív kikapcsolódás
Aktív kikapcsolódás

Túra ajánlatunk

 • Lóczy-Gejzír sétaút (18 km) - Az első bemutató sétaút az országban, mely elsősorban a félsziget különleges geológiai képződményeire hívja fel a figyelmet, de az útvonal mentén megismerkedhetünk a botanikai, zoológiai és tájképi értékekkel is a Tihanyi Önkormányzat "Tihany" füzete segítségével.
 • Apáti-templomrom - Apáti-hegy - Levendulás - Nyereg-hegy - Csúcs-hegy - Citromos - Sajkodi partszakasz - Apáti-templomrom (3 km)
 • Hajóállomás - Ciprián-forrás - Barátlakások - Óvár - Kiserdő - Tihany falu - Hajóállomás (3 km)
 • Tihany falu - Kiserdő - Belső-tó - Gejzír-mező - Aranyház - Belső-tó - Tihany falu (3 km)

Golf

 • A Royal Balaton Golf&Yacht Club festői környezetben várja kedves vendégeit, klubtagjait. A pálya Balatonudvari és Örvényes között terül el, lélegzetelállító panorámát nyújtva a Balatonra és a Tihanyi félszigetre. A gyakorlópálya már várja, a nemzetközi versenypálya pedig 2008. tavaszától fogadja a tapasztalt, haladó és kezdő játékosokat. (bővebb információ)

Bob

 • A balatoni bobpálya Tihanytól 28 km-re, Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától ~500 méterre helyezkedik el. A 20.000 m2 alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. A pálya teljes hossza 800 m, mely 39 m szintkülönbségű területre épült. (bővebb információ)

Hajókikötő

 • A hajókikötő a tihanyi komptól Balatonfüred felé, 1 km-re található. A hetven vitorlás befogadására alkalmas rendezett, gondozott marinában minden hajóhelyhez víz és villanycsatlakozás, ingyenes kábeltévé csatlakozás és drótnélküli internet hozzáférés tartozik. Felújított vizesblokk, konyha, társalgó várja a vendégeket.

Horgászat

 • A tihanyi Belső-tó a XX. Század 60-as éveitől Magyarország egyik jelentős horgászparadicsoma. A tavon kizárólag csak horgászat folytatható.
  (bővebb információ)

Kalandpark

 • A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben a kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek. (bővebb információ)

Kerékpározás

 • Miért olyan jó a kerékpározás? Mert egészséges és egy jó alkalom arra, hogy együtt lehessünk azokkal, akikkel szeretünk együtt lenni. (bővebb információ: http://www.balatonbike.hu/)