Balaton régió
Balaton régió
Balaton régió

A Balaton régió természeti szépségeiben gyönyörködni kívánók számtalan túraútvonal és népszerű kirándulóhely közül választhatnak, megmászhatják a Balaton-felvidék vulkanikus kúpjait, kilátóit amelyek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a mindig más színben feltűnő tóra.

A természet bőségesen ajándékozta meg szépségekkel a Balatont. Jelentős részük ma a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területéhez tartozik. Az érdeklődők szakértő vezetést is kaphatnak, tanösvényeken, bemutatóhelyeken ismerkedhetnek meg a régió botanikai és geológiai különlegességeivel.

A Balaton gyöngyszeme a Tihanyi-félsziget, ahol egy csodálatos világ tárul a látogatók elé. Tájképi adottságainak, földtani, geológiai képződményeinek, változatos növény- és állatvilágának, illetve történeti-kultúrtörténeti értékeinek köszönhetően az ország első tájvédelmi körzete volt.

Tihany híres a különleges növény, rovar és állatvilágáról. Kiemelten védett terület, a ritka kincsekre vigyázunk mi is. Ebből kifolyólag nem irtanak rovarokat úgy, mint esetleg máshol. Néha előfordulhat, hogy egy-egy apró hívatlan látogató -rovar, pók, kismadár- megzavarja Önöket, ezért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük, mindent megteszünk az Önök zavartalan nyugalmáért.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK